Invent

ennbsv

+46 8 545 292 00

Sun

Nytt transportstyringssystem hos Nortransport
NT Bil 2

Transportselskapet Nortransport AS, har fra den 1. oktober implementert transportstyringssystemet K2 levert av Fleet 101. Installasjonen omfatter 30 kontormedarbeidere og omlag 200 biler.

Randi Skuland, Daglig leder i Nortransport, om hvorfor man har valgt å imlementere et nytt system, og hvorfor valget falt på K2:

«I 2013 måtte Nortransport ta inn over seg at det finnes IT systemer i markedet som både bidrar til bedre og enklere kommunikasjon med våre kunder, og enklere administrasjon enn det systemet vi benyttet. For oss var det en viktig erkjennelse at det fantes løsninger som ville gi våre kunder merverdi, men som vi ikke tilbød. Vi begynte derfor å lete etter hvilket system som ville være det riktige for oss, våre kunder og våre transportører.»

«Viktige kriterier for oss når vi skulle velge vårt system var at løsningene ville gi merverdi, ikke bare for oss i vår daglige håndtering av trafikkene, men også forenkle hverdagen for kundene og transportørene som vi samarbeider med. I tillegg ønsket vi en leverandør som vi opplevde som proaktiv for å være sikker på at systemet utvikler seg løpende, og at vi kan føle oss trygge på at vi blir ledende i hvilke elektroniske løsninger vi kan tilby våre kunder.»

«Vårt valg falt på K2. Systemet tilrettelegger for at vi kan forenkle hverdagen både for oss og kundene. Alle oppdrag kan bestilles elektronisk, og det er ikke behov for et fysisk fraktbrev lenger; både vi og kund en har dette elektronisk. Alle bilene våre utstyres med en enkel app der oppdateringer gis, og både vi og kundene vet til enhver tid hvor sendingene befinner seg. Så fort sendingen er levert, er signert fraktbrev tilgjengelig for alle parter. Til nå har vi hatt en del administrativt arbeid knyttet til manuell prising, men det får vi ikke behov for med K2, der vi kan legge alle typer kunde- og leverandøravtaler inn i systemet. K2 er et system som vi oppfatter som enkelt ogTransportledare NT moderne, men det har også vært viktig for oss at Fleet 101 som leverer systemet fremstår som fleksible, løsningsorienterte og innovative.»

«Nå har vi hatt noen hektiske dager med implementering, og fortsatt er det ikke mye som «sitter i fingrene». De store gevinstene kan vi ikke ta ut før det har gått noen uker, men allerede nå har vi fått noen gevinster. Internt i Nortransport er vi entusiastiske, stadig flere transportører er godt i gang med elektronisk registrering via app, og vi har mottatt flere henvendelser fra kunder som ser, og gjerne vil ta i bruk, de forbedringer de ser fra seg» avslutar Randi.

Nortransport benytter Fleet 101 K2 for ordrehåndtering, trafikkledelse, prissetting, og fakturering. I system installasjonen benyttes også et stort antall ulike EDI integrasjoner mot kunder og leverandører. Utover dette så benyttes også kundeweb der kunder kan bestille transporter, få status informasjon om sine sendinger via track&trace, skrive ut fraktdokumenter, beregne priser og laste ned statistikk. Nortransport benytter også K2´s Android app för elektronisk ordrekommunikasjon med sjåføren, rapportering av status og mengder, digital signaturhåndtering og mer.

«Fleet 101 är stolta över förtroendet från Nortransport att leverera K2 som deras framtida verksamhetssystem. Vi har de senaste åren vuxit kraftigt i norden och storsatsar nu även på den norska marknaden, då vi tror att det finns stor efterfrågan på moderna och kompletta TMS lösningar. När vi nu även fått Nortransports förtroende, som bestämt sig för att effektivisera sin verksamhet, är detta något vi absolut vill hjälpa dem med att förverkliga» sier Mattias Samuelsson, salgs- och markedsansvarlog for Norge hos Fleet 101

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Randi Skuland, Daglig leder, Nortransport AS, mob: +47 97 65 54 99, randi.skuland@nortransport.no

Mattias Samuelsson, Fleet 101 AB, mob: +46 703-22 78 98, mattias@fleet101.se

Om Nortransport
Nortransport AS er en profesjonell og ansvarlig tilbyder av transporttjenester. Vårt brede spekter av tjenester inkluderer alt fra brøyting og enkle transportoppdrag på vei, til komplekse, kundetilpassede logistikkløsninger.
Vi skaper merverdi gjennom våre kompetente medarbeidere og vårt omfattende nettverk av dyktige transportører. Vi er lokalisert på Østlandet og opererer i Norge, Sverige og Nord-Europa.
Mer informasjon på www.nortransport.no

Nyhetsbrev

Du er velkommen til å abbonere på vårt nyhetsbrev. Fyll ut skjemaet under.Påmelding nyhetsbrev
Avslutte abbonement

Ditt navn:

Din epost-adresse:

Firma: